Yhteinen nimittäjä taiteessa ja yrittämisessä; intohimo! – Kahvila Hippu
huhtikuu 17, 2016

Yhteinen nimittäjä taiteessa ja yrittämisessä; intohimo!

Lauantaina 16.4. julkaistiin Suomen kärkikymmenikkö intohimoisimmista yritystarinoista Osuuspankin pääkonttorilla Vallilassa Intohimoinen yritys 2016- juhlagaalassa. Me olimme yksi niistä! Häkellyttävää, ihanaa ja sydäntä liikuttavaa. ❤️

Yrittäjyys ja yrittäminen on raskasta. Valehtelisin jos muuta väittäisin. Jatkuva huoli työntekijöistä, tuotteista, rahasta, kilpailusta, tulevaisuudesta, kaikesta mahdollisesta. Mutta yrittäjällä on myös jatkuva jano ratkaista ongelmia, voittaa haasteita, kokea pieniä onnistumisia. 
  
Juhlagaalassa kohtasivat yrittäjäväki taideväen kanssa. Ja jotenkin koen, että olemme niin samaa heimoa. Sekä yritysmaailmassa että taidemaailmassa töitä tehdään tinkimättömästi, yksityiskohtaisesti, korkeinta laatua tavoitellen, pitkiä päiviä kaikkensa antaen ja koko kroppa likoon laittaen. Sydämessä tuntuu läikähdys työtä ja tulosta katsoessa. Onnistuminen antaa adrenaliiniryöpyn, käsi tempaisee tuuletuksen ilmaan ja suusta pääsee hiljainen ”jess!!”. Epäonnistuessa kyyneleet kihoavat silmiin ja pettymys puristaa rintaa. Happi loppuu. Mutta epäonnistumiseen ei voi jäädä rypemään, koska seuraava koetus odottaa jo nurkan takana. Kello jatkaa tikitystä ja maailma jatkaa kulkuaan. Kaikesta huolimatta.
  
Yrittäminen ja taiteen tekeminen lähtee tunteesta. Janosta parempaan suoritukseen. Janosta kokemukseen. Janosta onnistumiseen.

Kaikki asiat eivät ole mitattavissa rahassa. Minulta kysyttiin juhlan keskusteluissa, että olenko rikas? Voiko kahvilla tehdä businestä? Vaikka minulla olisi kaikki maailman raha, mutta ei janoa, innostusta, kokemuksia, pieniä onnistumisia, olisin köyhä. Todella köyhä. Mitään muuta minä en todella sydämestä mittaa.