hesarin kahviartikkeli

Mikä kahvissa maksaa?

Harvoin tulee omaa häntää nostettua, kun se on täällä Pohojois-Pohojammaalla jotenkin niin pahe. Mutta nytpä teen sen.

Kahvila Hipun tytöt on Suomen parhaimpien baristojen kouluttamia baristoja. Olemme tehneet n.1krt/vuodessa reissun Helsinkiin kouluttautumaan kahvin saloihin. Työpaikalla käymme keskustelua kahvin valmistuksesta, miten voimme tulla siinä paremmiksi, miten voimme haastaa itsemme. Ja usein kahvit menevät viemäriin; koska ne eivät ole täydellisiä. Siitä me lähdemme liikkeelle, täydellisyydestä. Pohjois-Suomessa ei kovin montaa saman tason paikkaa ole. Ja sen kertoo myös myyntiluvut; kaikista Kahvila Hipun kahvimyynnistä erikoiskahvien osuus on n.40-50%. Kun taas esim. Fazerin kahvilassa luku on paljon pienempi. (http://www.hs.fi/m/talous/a1433129283567)

Meillä käy paljon asiakkaita Jyväskylästä, Vaasasta, Turusta ja jopa Ruotsista asti (säännöllisesti), koska palautteen mukaan erikoiskahvimme ovat niin hyviä. Kaikillehan erikoiskahvit eivät maistu, ja niinhän se pitää ollakin; kaikki olemme erilaisia.

Olen kiitollinen, että olemme saaneet teistä niin hyviä asiakkaita ja suuria kahvin ystäviä. Ja kiitos kaikesta palautteesta mitä annatte. Koitamme olla koko ajan vielä himpun verran parempia!

Vastaa